ЕМПІРИЧНЕ ВИВЧЕННЯ ПСИХОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ У ПІДЛІТКІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.35619/prap_rv.vi13.135

Ключові слова:

творчий потенціал, новоутворення, підліток, почуття дорослості, креативність, розумові процеси, оригінальність, творчість

Анотація

Стаття присвячена аналізу проблеми розвитку творчого потенціалу у підлітковому віці. В даній статті проаналізовано емпіричні дані дослідження творчого потенціалу підлітків, також досліджували вплив гендерного показника на розвиток творчості. У наш час глибше усвідомлюється те, що саме творчість є найважливішою складовою життя особистості взагалі та її професійного успіху зокрема.

 Особистість розкривається через свою творчість, тобто вона володіє певними можливостями (потенціями), що становлять її здатність до творчості. Нашому суспільству потрібна більш творча та активна молодь, яка матиме високий рівень інтелектуального та творчого потенціалу, зможе швидко адаптуватися до умов життя та орієнтуватися у швидкому інформаційному полі, до самостійного, творчого рішення саморозвитку проблеми.

Одним із найважливіших завдань психологічної науки на сучасному етапі розвитку є вирішення проблеми формування творчої особистості, адже формування у людей творчого способу мислення є соціальною необхідністю. Нові умови і перспективи розвитку суспільства, загальні тенденції науково-технічного й економічного прогресу висувають все нові й нові вимоги до підготовки підростаючого покоління, що стане в майбутньому запорукою успішного існування людської спільноти.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-12-26